Autorskie menu degustacyjne
Dla koneserów oraz wszystkich gości poszukujących wyjątkowych smaków proponujemy autorskie 5-cio daniowe menu degustacyjne szefa kuchni Tomasza Brodowskiego. Z uwagi na świeżość oraz sezonowość produktów menu degustacyjne ustalamy na bieżąco.
Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja pod nr tel. 22 759 66 97 lub 533-300-888
Cena menu degustacyjnego 110 zł
Karta dań i win
Nasze menu jest bardzo dynamiczne. Raz na 3-4 miesiące zmieniamy je znacząco, drobne zmiany wprowadzamy często. Krótka karta którą znajdą Państwo w naszej restauracji jest gwarancją świeżych produktów! Częste zmiany wiążą się natomiast z sezonowością produktów. Ponad to mamy do zaoferowania kartę dla dzieci.
Dania dziecięce:
Spaghetti z sosem pomidorowym 14 zł
Chrupiące kurczaczki z domowymi frytkami i marchewką 16 zł
KARTA DAŃ
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej 29,-
majonez lubczykowy / kapar / kiszony ogórek
Łosoś Jurajski 25,-
teriyaki / wasabi / cukinia
Przegrzebki 36,-
jabłko / fenkuł / palony kalafior
Carpaccio z ośmiornicy 49,-
pomidor / bazylia / limonka / szalotka
Zupy
Rosół 12,-
kluski lane / marchewka
Zupa tajska 15,-
kurczak / warzywa / oliwa kolendrowa / mleko kokosowe /grzyby mun
Zupa kurkowa 15,-
Ryby i owoce morza
Tuńczyk 49,-
młody ziemniak / fasolka szparagowa / sos bisque
Krewetki pikantne 35,-
imbir / czosnek / pomidor concasse
Halibut 46,-
amarantus / czerwona soczewica / wakame / groszek / kalarepa / sos bazyliowy
Sałatki
z krewetkami 27,-
pak choi / warzywa / kiełki / sos teriyaki
z kozim serem 26,-
oliwki / mix sałat / figa / pestki z dyni / balsamico
Cesarska 26,-
kurczak / sos cezar / bruschetta / parmezan / sałata rzymska
Mięsa
Kotlet z dzika 36,-
puree ziemniaczane / czerwona kapusta / warzywa / jałowiec
Pierś z kaczki 44,-
batat / chutney z gruszek / rabarbar / figa
Rib Eye stek 62,-
ziemniak hasselback / warzywa / kapar / zielony pieprz
Jagnięcina sous vide 69,-
czarna soczewica / karczoch / szafran / grzyb / tymianek
Stek z polędwicy sezonowanej 68,-
ziemniak confit / szpinak / sos foie gras
Pierogi 27,-
cielęcina / pesto z suszonych pomidorów / rukola / grzyby
Makaron udon 29,-
wołowina / pak choi / kolendra / marchew / kiełki
Ravioli 27,-
kurki / boczek / pomidor / koperek
Danie wegańskie
Spring rolls 26,-
makaron sojowy / groszek / bambus / szpinak / sos śliwkowy
Desery
Czekolada & orzechy 22,-
palone masło / owoce
Beza 18,-
kawa / kasztany / kahlua / lody waniliowe
Crème brûlée 16,-
rozmaryn / owoce